Bibliotheken en bso's

Het bouwen van knikkerbanen is een leerzame doe-activiteit voor alle leeftijden. Ik gebruik hierbij opdrachten die ik heb gemaakt voor de basisschool, maar de deelnemers krijgen meer vrijheid om zelf aan de slag te gaan. Ik zorg dat er een grote hoeveelheid Hubelino aanwezig is en er voldoende bouwplaten zijn.

Bij workshops kunnen we afspreken dat we een aantal groepen achter elkaar doen, een vrije inloop houden of iedereen tegelijk laten beginnen. Ik geef altijd aanwijzingen bij het bouwen, zodat de deelnemers een resultaat behalen. Ze kunnen zowel individueel aan de slag als in groepjes drie. Uiteraard zorg ik voor wat meer uitdaging als er in groepjes samengewerkt wordt.

Een andere mogelijkheid is om één grote community build te maken. We bouwen samen aan een zo hoog mogelijke knikkerbaan of we proberen een combinatie te maken met een Duplo trein die voor ons de knikkers weer naar het beginpunt brengt. Een laatste optie is om een knikkerbaan van karton te maken. Met keukenrollen, gekleurd papier en een pizzadoos knutselen de deelnemers een knikkerbaan in elkaar die ze mee naar huis kunnen nemen.

Informeer naar de mogelijkheden, we passen de invulling altijd aan jouw wensen aan. Lees ook over de voorbeeldprogramma's en de algemene informatie.

Voorbeelden