Apps

In enkele jaren tijd zijn apps opgerukt in ons dagelijks leven en ook het onderwijs kan er niet meer omheen. Citroengeel staat volledig achter deze ontwikkeling en biedt op deze pagina zijn eigen apps aan.

Examentraining


Examentraining Havo/VWO EconomieMeer informatieIn verband met de huidige corona crisis is onze app tijdelijk gratis. Je krijgt zo snel mogelijk de update naar de 2020 versie. De versies voor 2019 en 2020 zijn inhoudelijk gelijk.

Ben jij klaar voor je eindexamen economie? Controleer en oefen het met deze app. Meer dan honderd vragen op examenniveau, gesorteerd per examenonderwerp. Bekijk je resultaten en zie welke onderwerpen jij nog beter kunt voorbereiden. Neem je antwoorden nog eens door en leer van je fouten. En verschijn goed voorbereid op je examen.

De app werkt op mobieltjes en tablets. Kies hier de juiste versie:

Betalen zonder creditcard? Lees de tips voor Apple en voor Android.

Eddy en Elise


EDDY EN ELISE
en hun eerste zakcentje
Meer informatie


Eddy en Elise gaan op de economische toer, een leuk en leerzaam kinderboekje! Met originele tekeningen en een duidelijk verhaal vol economische begrippen en uitleg daarover. Dankzij de afsluitende quiz kan Eddy en Elise overal in Nederland in de klaslokalen gelezen worden. Het boekje is gemaakt voor groep 8, maar kan ook zeker in de onderbouw van het voortgezet onderwijs gebruikt worden, bijvoorbeeld bij een proefles economie bij vakvoorlichting.

SIEO

Deze app hoort bij het keuzekatern Gedragseconomie van SIEO. Maar kan door iedereen die interesse heeft in gedragseconomie gebruikt worden. De app bevat 20 definities van gedragseconomische begrippen en daarnaast 39 contexten. Het is de bedoeling om het juiste begrip te koppelen aan de context. De app geeft aan of je keuze juist is.